Praga, Viena, Castelele Boemiei – 8 zile – autocar

Cehia
praga

Szentendre, Visegrad, Esztergom, Viena, Abatia Melk, Cesky Krumlov, Konopiste, Praga, Karlstein, Karlovy Vary, Dresda, Brno, Pestera Punkva, Bratislava

Plecari: 16.04, 28.04, 11.05, 25.05, 12.06, 29.06, 10.07, 19.07, 05.08 13.08, 29.08, 07.09, 15.09.2014

Cod: CH

Szentendre, Visegrad, Esztergom, Viena, Abatia Melk, Cesky Krumlov, Konopiste, Praga, Karlstein, Karlovy Vary, Dresda, Brno, Pestera Punkva, Bratislava

GRATUIT– excursia pe Valea Dunarii: Estergom, Visegrad, Szentendre
50% REDUCERE– Croazierele (fara cina) pe Valtava si pe Dunare
50% REDUCERE pt. Dresda la achitarea exc. Karlovy Vary+Karlstein

REDUCERI de pâna la 25%*(* prin CUMULAREA reducerilor calculate după cum urmează):
PRIMII 5: 10 % REDUCERE pentru primii 5 turisti inscrisi in fiecare excursie pana la 25.10.2013
INSCRIERE FIRST MINUTE: 10% REDUCERE pentru achitarea a 25% avans din pretul  excursiei pana la 25.10.2013
REDUCERE 3–10%: pentru GRUPURI (minim 6 pers. pe acelaşi circuit şi aceeaşi plecare) – vezi condiţii înscriere   
REDUCERE 3–5%: pentru CLIENŢI  FIDELI (minim 3 Vacanţe organizate de tour-operator sau prin colaboratorii săi)
REDUCERE 3%: pentru ultimele 5  locuri pe lista cu ordinea de îmbarcare în autocar

PROGRAM:
Ziua 1. BUCURESTI- BUDAPESTA (895 km)
Ora 6:00 Plecare din Bucureşti din parcarea de la Piaţa Victoriei, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire şi cazare la Budapesta.
Ziua 2. BUDAPESTA- Szentendre, Visegrad, Esztergom – VIENA (275 km)
După micul dejun, excursie pe Valea Dunării, cu superbele oraşe amplasate într-un cadru natural unic: Szentendre, Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) şi Esztergom (Catedrala încoronării regilor Ungariei). Traseul continuă spre Viena pentru vizitarea Palatului Schonbrunn şi a grădinilor acestuia. Urmeaza un tur panoramic de oras  pentru a admira frumuseţea fostei capitale imperiale: Ringstrasse, Piaţa Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Ştefan, Opera. Seara cazare la Viena. Opţional (26 euro), cină tradiţională în pitorescul cartier Grinzing.
Ziua 3. VIENA- Abatia MELK- CESKY KRUMLOV- KONOPISTE- PRAGA  (310 km)   
Mic dejun. Plecare spre Praga. În drumul spre capitala Cehiei, scurtă oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Traseul continua cu vizitarea a doua din cele mai reprezentative castele din Boemia: Cesky Krumlov, inclus in patrimoniul UNESCO datorita spectaculoasei amplasari intr-un cot al raului in forma de potcoava si Castelul Konopiste, devenit celebru ca resedinta a lui Franz Ferdinand, mostenitorul tronului Austro- Ungariei, a carui asasinare la Sarajevo a dus la declansarea Primului Razboi Mondial. In cursul serii sosire si cazare la Praga, la hotelul de 3 sau 4 stele solicitat.
 Ziua 4. PRAGA, orasul de aur
Mic dejun. Praga gazduieste anual milioane de turisti atrasi de splendida armonie arhitecturala a diferitelor stiluri din epoci diverse. Incepem turul de oraş cu Manastirea Loreta, Hradul- considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Ulita Aurarilor, apoi Biserica Sf. Nicolae (la ambele se achita intrarea) din cartierul Mala Strana, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria şi Turnul cu Ceas, Cartierul evreiesc, etc. După amiază program liber la dispoziţia turiştilor in Piata Vaclavske pentru a cumpara o multime de cadouri celor dragi. Seara optional, Croazieră fara cină pe Viltava 12 € (11 € supliment pt. cina). Cazare la acelaşi hotel în Praga.
Ziua 5. PRAGA- KARLSTEIN – KARLOVY VARY – PRAGA
Mic dejun. Timp liber în Praga sau excursie opţională (Karlovy Vary- Karlstein 25 + 10 €) la Karlovy Vary care a devenit faimoasa prin izvoarele sale termale, fiind o populara destinatie turistica printre celebritatile din sec. al XIX-lea. Ne vom plimba si noi pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. La intoarcerea spre Praga, vizitam renumita fabrica de cristaluri de la Nizbor, situata foarte aproape de Castelul Karlstein. Turistii care nu doresc vizitarea fabricii vor fi transportati cu autocarul la Castel si vor avea timp la dispozitie pentru vizitarea individuala a acestuia. Întoarcere la Praga pentru cazare.
Ziua 6. DRESDA- incursiune in lumea barocului
Mic dejun. Timp liber în Praga sau opţional excursie (30 euro) în Germania la Dresda. Aici superbele edificii in stil baroc si rococo, au fost aproape in totalitate distruse in timpul bombardamentelor aliate la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Unele lucrari de restaurare, inclusiv la cladirile Operei, Domului si a Palatului Zwinger, au redat orasului farmecul de odinioara. Întoarcere la Praga pentru cazare.
Ziua 7. PRAGA- BRNO- Pestera PUNKVA – BRATISLAVA- BUDAPESTA (525 km)
Mic dejun. Plecare spre Ungaria cu scurte vizite în Brno şi Bratislava. Din Brno puteti opta (10 euro) pentru excursie la Pestera Punkva, cea mai vizitata pestera a Moraviei, datorita plimbarii romatice cu barca pe raul subteran Punkva. Seara sosire la Budapesta. Opţional, la final de excursie se poate organiza contra cost o croazieră fără cină (15 € supliment pt. cina) pe Dunăre (14 €), având inclus şi un scurt tur al capitalei ungare: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matiaş. Cazare în Budapesta.
Ziua 8. BUDAPESTA- BUCURESTI (895 km)
Mic dejun. Plecare spre  Bucureşti. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.


DATE de PLECARE 2014

 

16.04, 28.04, 11.05, 25.05, 12.06

29.06, 10.07 07.09, 15.09

19.07, 05.08 13.08, 29.08

Hotel 3*** în PRAGA

loc în DBL

255 €

259 €

265 €

Hotel 4**** în PRAGA

279 €

285 €

289 €


Supliment single: 125 EUR/3* sau 139 EUR/4*
Copii 6-12 ani: 235 EUR/3* sau 259 EUR/4*

Tariful include:
- transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2- 4*
- 7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 3- 4*
- vizitele cuprinse în program;
- ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Tariful nu include:

- asigurarea medicală, intrările la obiective şi servicii de ghizi locali;
- deplasarea în Grinzing, transportul local în Viena sau Praga;
- excursii opţionale (Autocarul deserveste si grupul sosit cu avionul. Locuri limitate repartizate ambelor grupuri): Cina în Grinzing, – Karlovy Vary- Karlstein, Croazieră pe Viltava, Dresda, pestera Punkva, Croaziera la Budapesta, toate min. 30 turişti.

In unele orase de pe traseu, autoritatile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

Autocarul va prelua turiştii sosiţi la Praga cu avionul, precum şi turişti de la Budapesta din / spre oraşele prin care se tranzitează România.

Copiii beneficiază de reducere doar pt. cazare în cameră cu 2 adulţi.

Pentru explicaţii la obiective, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Grup minim 35 pers.

Hotel OLYMPIC Tristar 3* (sau similar) e situat aproape de centrul oraşului, la 5 min. de staţia de metrou linia B şi doar câteva staţii de centru. Hotelul oferă restaurant,  parcare, room service. Camerele au telefon, TV satelit şi baie cu duş. http://en.olympik.cz/tristar .

Hotel OLYMPIC Prague 4* (sau similar) este amplasat la câteva zeci de metri faţă de Olympic Tristar, aproape de centrul oraşului şi la câţiva paşi de staţia de metrou.  Renovat şi modern remobilat, hotelul dispune de restaurante, bar, magazine de suveniruri, exchange, şi de 319 camere echipate cu baie proprie, aer condiţionat, TV-sat, radio, telefon, minibar, seif. http://en.olympik.cz/olympik .