Mergi la conţinutul principal
meteora
de la 155.00 €
Destinatia
Grecia
Categorie Oferta
Pelerinaje
Tip Transport
Autocar
Tip Cazare
Hotel 3*
Tip Masa
Mic dejun

Salonic, Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Souroti, Sf. Paisie Aghioritul – Complexul Meteora – Mănăstirea Rila

De la 95 € + 60 € (transport cu autocarul)
4 zile-autocar

DATE DE PLECARE 2018
29.03; 28.04; 24.05; 27.09; 10.10; 10.11; 29.11

Cod: CH

Ziua 1, București – Salonic (660 km.)
Întâlnire la ora 6.00 în Bucureşti la Autogara Centrală, Sos. Orhideelor, nr. 49, plecare la ora 6.30 pe ruta Bucureşti – Ruse – Plevna – Sofia.
Facem popas la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei şi, totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice şi arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) – un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului aşezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare în zona Riviera Olimpului.

Ziua 2, Paralia Katerini – Complexul Meteora – Bis, Sf. Paraschevi 
Mic dejun. În acestă zi vă propunem o excursie opțională către mănăstirile suspendate între cer și pământ – Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora și ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor. Ne îndreptăm către Paralia Katerini prin defileul din Valea Tembi și facem o pauză și vizităm Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare în zona Riviera Olimpului.

ZIUA 3, Salonic – Souroti, Măn. Sf. Ioan Teologu (230 km.) 
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Salonic și vom vizita Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos către Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare și renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou și apoi către Catedrala Mitropolitană care adăpostește moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în turul pietonal al orașului Salonic.
Plecăm spre localitatea Souroti unde se află Mănăstirea Sf. Ioan Teologul. În biserica mare sunt adăpostite cu mare evlavie moaștele Sfântului Ioan Teologul și Sfântului Arsenie Capadocianul. Mănăstirea este ocrotită și de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este înmormântat în curtea mănăstirii. Cazare în zona Riviera Olimpului. Timp liber.

ZIUA 4, Riviera Olimpului – București (775 km.)
Mic dejun. Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.
TARIFUL INCLUDE
Transport cu autocar climatizat, clasificat;
3 cazări cu mic dejun la hotel 2-3*
Ghid însoţitor din partea agenţiei

TARIFUL NU INCLUDE
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale)
Alte taxe şi cheltuieli personale.

OPȚIONAL
Excursie la Complexul Meteora – 25 Euro/pers (se realizează cu minim 25 pers.)

Salut! Noi suntem Ariel Holiday, o echipa tanara si ambitioasa care te ajuta in alegerea celor mai bune vacante. Daca esti in cautarea unei destinatii de vis pentru a-ti petrece concediul, ai ajuns unde trebuie..de aici incepe vacanta ta perfecta!

arielholiday

Ariel Holiday - licenta de turism

Ariel Holiday - Polita de asigurare