Mergi la conţinutul principal
portugalia 01
de la 395.00 €
Destinatia
Portugalia, Lisabona, Porto
Categorie Oferta
Senior Voyage
Tip Transport
Avion
Tip Cazare
Hotel 3*
Tip Masa
Mic dejun + Cina

Portugalia – Simte aerul sarat al Atlanticului

Lisabona – Sintra – Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei) – Fatima – Coimbra – Evora – Porto

De la 395 €/pers/sejur

(Prețul informativ afișat este de persoană în camera dublă).

Date de plecare 2019:

02.04, 09.04, 16.04, 23.04** – Paste, 27.04** Paste , 30.04, 04.05, 07.05, 11.05, 14.05, 18.05, 21.05, 25.05, 28.05, 01.06, 04.06

PREȚUL INCLUDE:

 • Transport avion București – Lisabona – București
 • 7 nopți cazare la hotel de 3*/3*+
 • Mic dejun și cina continental (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Asistența turisticăeste asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfașurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în deplasarea către obiectivele turistice.
 • ½ zi excursie opțională inclusă, tur panoramic Lisabona

PREȚUL NU INCLUDE:

 • Taxe de aeroport 125 euro/persoană
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 euro/ pers/zi)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

 • Avansul la înscriere (cu mai mult de o lună înainte de plecare) este de minim 100 €/persoană. Diferența de până la 50% din valoarea pachetului va fi achitată cu maxim până la două luni înainte de plecare. Ultima plată trebuie făcută cu maxim o lună înainte de data plecării.
 • Nu se acceptă partaj.
 • Nu se oferă doar serviciile la sol, doar pachetul integral de servicii.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
 • Excursiile opționale gratuite se organizează, în general, în prima sau în ultima zi, dupa preluarea de la aeroport sau de la hotel; dacă orarul de zbor nu permite, într-o altă zi din sejur.
 • Persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur 7 nopți.

BONUS!

Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.

Reduceri & Suplimente

 • Supliment cameră single: 270 euro/sejur (număr camere limitat).
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.
 • Reducere 5% la achiziționarea a trei excursii opționale cumulat pentru cei care nu sunt posesori de Senior Voyage Club Card

Bonusuri pentru posesorii de Senior Voyage Club Card

 • ½ zi excursie opțională (Sintra și Cabo da Roca)
 • Reducere 10% la achiziționarea unui pachet de trei excursii opționale (reducerea se aplică doar la achiziționarea cumulată a celor trei excursii)
 • Posesorii cu vârsta sub 55 de ani nu achită suplimentul de 50 euro non-senior.

NOU!

TRANSFERURI CĂTRE AEROPORTUL HENRI COANDĂ, BUCUREȘTI OTOPENI DIN:

Oras Tarif/sens/pers.
Brașov 10 €
Ploiești 5 €
Craiova 12 €
Sibiu 15 €
Rm. Vâlcea 10 €
Pitești 5 €
Constanța 12 €
Galați 12 €
Braila 12 €

 

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetațenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ați intrat în Senior Voyage Club? Grozav! Înseamnă că puteți pleca în vacanța dorită la prețuri incredibil de mici.

Veți avea ocazia să vizitați Portugalia și să împărtășiți experiența dvs. cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul să fie ușor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Group subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa. Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia multor seniori să descopere lumea.

Condițiile și modul de obținere  al SENIOR VOYAGE  CLUB  CARD,  precum  și  facilitățile

oferite prin achiziționarea lui sunt disponibile

la adresa www.seniorvoyage.eu

SENIOR  VOYAGE  CLUB CARD costă 25 euro

(per card) și poate fi solicitat la achiziționarea

primului  pachet  SENIOR  VOYAGE.  Veți beneficia imediat de avantajele cardului.

Îți propunem o vizită în Portugalia, destinația ideală de vacanță, unde vara durează tot anul.  Portugalia te așteaptă cu brațele deschise, ori de câte ori vrei să fugi de temperaturile scăzute. De fapt, sezonul sărbătorilor de iarnă este perioada cea mai îndrăgită de către turiști pentru o vacanță în Portugalia.  Bucură-te de plajă și de o baie în mare oricând. Portughezii sunt oameni cordiali, înclinați spre independență și poligloți – deci cu atât mai multe motive pentru a-i cunoaște.

Moment de savoare:

Trebuie să încerci Croquetas Caseras, niște chifteluțe în crustă crocantă, umplute în general cu carne de pește și cartofi. Iar dacă vrei ceva mai consistent, încearcă o porție de Carne Fiesta, un preparat din cubulețe suculente de carne de porc, marinate în sos de usturoi, oregano, ardei iute și vin, apoi trase la tigaie și acompaniate de un vin bun.

Top atracții:

Turnul Belem, cunoscut și ca Turnul Sfântului Vincent, este o structură fortificată cu un farmec aparte, ce a intrat în lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorită rolului important pe care acesta l-a avut în descoperirile geografice ale portughezilor pe mare. Turnul a fost construit la cererea Regelui John al II-lea, cu rolul de apărare a intrării pe râul Tagus.

Mănăstirea Jeronimos este o fostă mănăstire a Ordinului Sf. Jerome. Clădirea reprezintă cel mai important exemplu de arhitectură gotică portugheză în stil manuelin, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1983.

Palatul Pena este un castel în stil romantic, aflat în Sintra, pe coama unui deal în Munții Sintra, părând că veghează asupra orașului. Palatul este considerat un monument național și constituie un exemplu excelent de arhitectură romantică din secolul al IX-lea, fiind înscris și în lista Patrimoniului Mondial UNESCO și declarat una dintre cele șapte minuni ale Portugaliei, datorită frumuseții sale.

Atracții

 • Lisabona

Un tablou unic de atracții culturale, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice ireale și aerul sărat al Atlanticului – vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Inima comercială a Lisabonei se întinde între doua piețe: Praca Doom Petro IV – mult mai cunoscută sub numele de Rossio, și încântătoarea Praca do Comercio, care are deschidere la râu. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belem-ul, un loc care nu trebuie ratat.

 • Porto

Al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, cu mai mult de un milion de locuitori, Porto se mândrește cu atracții importante aflate pe malul râului. Structura urbană densă  a orașului  și  țesută încă  de  pe vremea fenicienilor și romanilor, atunci când Porto era cunoscut drept “Cale” (cuvântul grecesc pentru „frumos”), adăugandu-se la el, mai târziu, Portus (port) pentru a deveni Portus-Cale – de aici originea numelui național.

 • Cabo da Roca

Zona de coastă favorită a Portugaliei, Costa de Estoril, îmbrățișează cel mai vestic punct al Europei Continentale, Cabo da Roca (Capul Roca). Farul din Cabo, din 1846, emite o rază de lumină vizibilă de la 42 km de pe mare. Capul Roca este punctul cel mai vestic al Europei și cel mai aproape de Americi.  Priveliștile de 360 de grade sunt fantastice, iar o cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic.

 • Evora

Unul din orașele care nu trebuie ratate este Evora. Acesta este înconjurat de ziduri masive și încununat de o catedrală care domină casele aflate pe terase neregulate. Labirintul de străzi pavate pare să nu aibă niciun ritm sau motiv. După fiecare colț se pare că este un conac, o biserică sau o structură excepțională. Multe clădiri datează din perioada de prosperitate din timpul Renașterii.

Excursii gratuite:

 • Lisabona panoramic și Sintra

Călătoria începe pe Bulevardul Marginal unde vom admira extraordinarele plaje de nisip alb, vasele de pescuit și palatele extrem de vechi. În Estoril vom vedea cel mai mare cazino din Europa, apoi ne vom îndrepta spre Cascais, un vechi sat pescăresc și destinație de vacanță a vechii familii regale din Portugalia. Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa, este locul unde “se încheie pământul și începe marea”. În Sintra vom vizita palate faimoase, cu grădini bogate și monumente misterioase. Palatul Quinta de Regaleira este unul dintre cele mai romantice și misterioase locuri de pe planetă. Tot aici veți putea admira Palatul Seteais, dar și Palatul Pena, cel mai faimos și colorat palat din Sintra. Acesta este construit pe vârful muntelui la o altitudine de 500 m și oferă o panoramă de poveste a întregului litoral.

Această excursie se face în prima zi sau ultima în funcție de orarul de zbor.

 • Alcobaça și Nazarre

Vizităm Mănăstirea Alcobaça unde vom alfa despre trecutul romantic al familiei regale și secretul poveștii de dragoste din spatele celor două morminte. Mănăstirea a fost construită de Regele Alfonso în secolul al XII-lea și este considerată o capodoperă a arhitecturii Cistercian-Gotice. Facem o vizită la Nazaré, un mic și tradițional sat pescăresc. Aici vă puteți bucura de plajă și veți fi uimit de înălțimea valurilor care par scoase din filmele horror. Înainte să plecați, nu uitați să vizitați Farul din Nazaré, loc unde valurile pot ajunge și la 30 de metri înălțime.

Aceastăexcursieeste BONUS pentruposesorii de CARD SENIOR VOYAGE.

Nu ratați excursiile opționale:

 • Costa Nova – Aveiro – Coimbra

Costa Nova este renumită pentru casele tradiționale (palheiros) pline de dungi viu colorate și pentru plajele sale extrem de frumoase. Aceste case au servit în trecut drept adăpost pentru pescari, dar la sfârșitul secolului XIX-lea oamenii din clasa de mijloc au început să le folosească atunci când veneau în vacanța. Aveiro este cunoscută ca și “Veneţia din Portugalia”. Aici veți descoperi ambarcațiuni plutitoare (moliceiros), câmpuri cu dunele de sare albă și produse tipice de patiserie ce își au originea în mănăstirile din Evul Mediu. Urmează Coimbra, un vechi oraș comercial aflat la granița dintre două culturi, cea creștină și cea arabă. Coimbra a fost prima capitală a Regatului Portugaliei în perioada Evului Mediu și adăpostește una din cele mai vechi universități din lume, Universitatea din Coimbra. Aici se mai găsesc Palheiros din Costa Nova, Conventul lui Isus, Biserica Santa Cruz, Biserica Santiago, Vechea Catedrală, Turnul Almedina şi Palatul Sub-Ripas.

 • Porto

Porto este considerat capitala Portugaliei de Nord. Aici facem o plimbare pe străzile unde au luat naștere marile idei ale epocii liberalismului. Vom vizita Palatul Cristal și grădinile romantice din secolul al XIX-lea, Quinta da Macieirinha și Muzeul Romantic. Pe parcursul turului panoramic veți putea vedea atracții de top precum Avenida dos Aliados, Piața Liberdade, faimoasa librărie Lello, Torres & Igreja dos Clerigos, și Catedrala Porto Se, cea mai veche construcție a orașului. După acest tur vom urca la bordul unei ambarcațiuni pentru o scurtă croazieră pe râul Duero, unde vom putea vedea cele șase poduri faimoase din Porto. La final, avem șansa să ne bucurăm de savoarea faimoaselor vinuri din Porto la o cramă de vin din Portul Vila Nova de Gaia.

 • Lisabona

Faceți o plimbare în timp din secolul al XV-lea până astăzi vizitând monumentele de la Belém, locul de unde a început dezvoltarea orașului Lisabona și a Portugaliei. Aici puteți face poze cu podul 25 Aprilie, podul Vasco da Gama și Statuia lui Hristos de pe malul opus al Fluviului Tagus. În zona Belém veți putea vizita Turnul din Belém, Monumentul Descoperirilor, Mănăstirea Jerónimos. Nu ratați ocazia de a încerca Pastel de Belém, un desert delicios ce a fost inventat în această locație. La 20 de minute distanță puteți merge să vizitați castelul St. Jorge, Piața Comerțului, ascensorul Santa Justa și Gara Rossio.

 • Tomar și Fátima

În Fátima se află unul din cele mai importante altare din lume dedicat Fecioarei Maria. Festivalul de pelerinaj de aici ține de pe 13 Mai până pe 13 Octombrie în memoria celor trei copii de cioban care au fost martorii forței divine. În Fátima putem vizita Sanctuarul unde se găsește Capela Aparițiilor, Bazilica Fecioarei Maria și Bazilica Sfintei Treimi (cu ghid specializat). Vizita continuă în Aljustel, unde au trăit cei trei copii (Luia, Francisco şi Jacinta). Veţi vedea apoi locul unde ei au fost vizitați de Îngerul Păcii, de Fecioara Maria în 1917 și la Biserica unde cei trei copii au fost botezați.Urmează Tomar, un faimos oraș templier. Oprim în centrul istoric pentru a admira fațada Manuelină a Bisericii Baptiste St. John. Călătoria continuă cu vizita Castelului și Mănăstirii Cavalerilor Templieri unde veți putea admira trecutul bogat al arhitecturii portugheze.

 • Obidos – Batalha

Acest tur începe în minunatul oraș Obidos. Aici veți putea să admirați cetatea medievală, Biserica Santa Mariam, Capela São Martinho, Biserica São Pedro, Biserica Misericórdia, Strada Dreaptă (Rua Direita), Schitul Nossa Senhora do Cârmo, Pelourinho e Telheiro şi Santuário do Senhor Jesus da Pedra. Tot aici vă puteți bucura de lichiorul tradițional Ginjinha și de multe alte bunătăți locale. Obidos găzduiește în fiecare an în luna iulie un festival medieval unde vin sute de participanți îmbrăcați în cavaleri, negustori, jongleri, soldați și multe altele. Mii de turiști vin aici în fiecare an pentru a simți pe pielea lor viață din perioada Evului Mediu. Următoarea destinație este Mănăstirea Batalha unde se memorează bătălia purtată în anul 1385 între trupele portugheze și cele castiliene.

Hotel de Prata 3* (similar)  – valabil pentru plecarile din 2019

 • Localizare

Hotelul se bucură de o locațieexcelentăînFigueira da Foz, la 500 m depărtare de Fortul Santa Catarina. PlajaClaridade se află la 200 m depărtarefață de hotel, astfelcăturiștii se pot bucuraoricând de o baieîn mare. Înzonă se găsescmaimultebarurișirestaurante. Ceiinteresați pot închiriaautoturismesaubicicletepentru a explora zona. Orașul Coimbra se află la 44 km depărtarefață de hotel. CazinoulFigueira se află la o distanță de 280 m față de hotel.

 • Facilitati hotel

La Costa de Prata, oaspeții pot servimiculdejunîncameră, iarîntimpulzilei, aceștia se pot relaxa cu o băutură la barulhotelului. Întimpul liber, turiștii pot închiriabicicletepentruplimbăriînzonă, sau automobile pentrudeplasări pe distanțemai lungi. Hotelulpune la dispozițiesăli de conferințăși de petrecere, idealepentruorganizareaevenimentelor festive sau business. Recepțiahoteluluiestedeschisă non-stop. Suplimentar, hotelulmaioferășicameră de bagaje, spălătorie, călcătorie, servicii de babysitting, seif, lift, camerepentrunefumători, camere de familieșifacilitățipentrupersoane cu mobilitateredusă.

 • Facilitati camere

Majoritateacamerelor au fost recent renovate. Acestea au ferestrelargipentru ca oaspețiisăbeneficieze de luminănaturală, podea cu mochetă, baieprivată, aercondiționat, Wi-Fi gratuit, TV cu programeprinsatelit, telefon, uscător de păr, șivederecătre mare.

Hotel Cristal Praia / Cristal Viera Praia 3*+ (similar 3*+*) 

 • Localizare

Acest complex se află foarte aproape de plajă, situat între Praia da Vieira și cea de-a doua mare întindere a pinului din Europa, Pine Forest Leiria. Hotelul Cristal Praia este situat în apropierea orașelor Fatima, Leiria și Marinha Grande, unde se găsesc plaje încântătoare, mănăstiri medievale și castele. Cele mai populare puncte de atracție din zonă sunt reprezentate de: Monte Real Hot Springs (14,7 km), Dr. Magalhães Pessoa Stadium (29,4 km) și Leiria Castle (29,8 km).Complexul este format din 2 hoteluri: Cristal Praia Resort și Cristal Viera Praya

 • Facilitati hotel

Hotelul Cristal Praia Resort & Spa este o unitate de cazare magnifică. Oaspeții pot avea parte de o multitudine de facilități și dotări precum un restaurant, două baruri, Bar & Coffee Shop, două săli de conferinţă şi petreceri (capacitate de peste 120 persoane), recepţie deschisă nonstop, room service, piscină interioară, piscină în aer liber (deschisă în sezon), spa și centru wellness, aer condiţionat, seif, lift. Hotelul dispune de asemenea și de internet wireless disponibil în întregul hotel, parcare și facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă.

 • Facilitati camere

Complexul este alcătuit din 86 camere, dintre care 21 de camere standard și 65 de vile, care sunt o replica a caselor pescărești ancestrale, acesta este considerat de mulți un reper de ospitalitate în Portugalia. Unitățile de cazare sunt spațioase, elegante și confortabile, dotate cu baie ptivată cu cadă/ duș, uscător de păr, o terasă sau balcon, aer condiționat, TV prin satelit, telefon cu linie exterioară directă, seif (contra cost), încuietori electronice, mini bar, internet Wi-Fi.

Date de plecare – 7 nopti Loc in DBL
20.10, 02.04, 09.04, 16.04, 30.04, 04.05, 07.05, 11.05 395 €
25.09, 29.09, 02.10, 06.10, 09.10, 13.10, 16.10, 11.05, 14.05, 18.05, 21.05, 25.05, 28.05, 01.06, 04.06 425 €
23.04, 27.04 – nu include masa festivă de Paște 445 €
29.12- include cina festina Revelion 575 €
La tarifele afisate se adauga taxa de aeroport 125 €/pers  

Salut! Noi suntem Ariel Holiday, o echipa tanara si ambitioasa care te ajuta in alegerea celor mai bune vacante. Daca esti in cautarea unei destinatii de vis pentru a-ti petrece concediul, ai ajuns unde trebuie..de aici incepe vacanta ta perfecta!

arielholiday

Ariel Holiday - licenta de turism

Ariel Holiday - Polita de asigurare