Mergi la conţinutul principal
Tara Bascilor – Senior Voyage
de la 395.00 €
Destinatia
Spania, Tara Bascilor
Categorie Oferta
Senior Voyage
Tip Transport
Avion
Tip Cazare
Hotel 4*
Tip Masa
Mic dejun + Cina

Tara Bascilor, REGATUL UNIC SI COSMOPOLIT AL SPANIEI

Burgos – Santander – Bilbao – Rioja – Vitoria – Gijon – Oviedo – San Sebastian – Biarritz – Pamplona – Guernica – Valadolid – Palencia – Santillana del Mar    

 

De la  395 € /pers/sejur

(Prețul informativ afișat este de persoană în cameră dublă).

 

Date de plecare 2019: 05.04, 12.04, 19.04, 26.04- Paste, 05.05, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05, 30.05

 

PRETUL INCLUDE:

 • Transport avion București – Madrid – București
 • 7 nopți cazare la hotel de 4*
 • Mic dejun și cina continental (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfășurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în deplasarea către obiectivele turistice.
 • ½ zi excursie opțională în Burgos.

PRETUL NU INCLUDE:

 • Taxe de aeroport 125 euro /persoană
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 euro/pers/zi)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale
 • Pentru datele de plecare 30.09, 03.10, 04.10, 07.10, 26.04, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05, 30.05 – se plateste un supliment de 40 euro

CONDITII DE INSCRIERE

 • Avansul la înscriere (cu mai mult de o luna înainte de plecare) este de minim 100 €/persoană. Diferența de până la 50% din valoarea pachetului va fi achitată cu maxim până la două luni înainte de plecare. Ultima plată trebuie făcută cu maxim o lună înainte de data plecării.
 • Se acceptă partaj.
 • Nu se oferă doar serviciile la sol, se poate achiziționa doar pachetul integral de servicii.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
 • Excursiile opționale gratuite se organizează, în general, în prima sau în ultima zi, după preluarea de la aeroport sau de la hotel; dacă orarul de zbor nu permite, într-o altă zi din sejur.
 • Persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur 7 nopți. BONUS! Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.

 

REDUCERI & SUPLIMENTE

 • Supliment cameră single: 150 euro/sejur (număr camere limitat).
 • Reducere a treia persoană/adult (în cameră cu doi adulți – cameră triplă): 15 euro (număr camere limitat).
 • Copil 0 – 1.99 ani: 125 euro (taxă aeroport).
 • Copil 2 – 11.99 ani: reducere 90 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însotitor peste 55 ani plătesc supliment 50 euro.
 • Reducere 5% la achizițonarea a trei excursii opționale cumulat pentru cei care nu sunt posesori de Senior Voyage Club Card

BONUSURI PENTRU POSESORII DE SENIOR VOYAGE CLUB CARD

 • ½ zi excursie opționala (Santander)
 • Reducere 10% la achiziționarea unui pachet de trei excursii opționale (reducerea se aplică doar la achizițonarea cumulată a celor trei excursii)
 • Posesorii cu varsta sub 55 de ani nu achită suplimentul de 50 euro non-senior.

NOU!

TRANSFERURI CĂTRE AEROPORT DIN:

Oraș Tarif/sens/pers.
Brașov 10 €
Ploiești 5 €
Craiova 12 €
Sibiu 15 €
Rm. Vâlcea 10 €
Pitești 5 €
Constanța 12 €
Galați 12 €
Brăila 12 €

 

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ați intrat în Senior Voyage Club? Grozav! Înseamnă că puteți pleca în vacanța dorită la prețuri incredibil de mici.

Veți avea ocazia să vizitați Spania și să împărtășiți experiența dvs. cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul să fie usor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Group subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa. Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia multor seniori să descopere lumea.

Condițiile și modul de obținere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum și facilitățile oferite prin achiziționarea lui sunt disponibile la adresa www.seniorvoyage.eu.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD costă 25 euro (per card) și poate fi solicitat la achiziționarea primului pachet SENIOR VOYAGE. Veți beneficia imediat de avantajele cardului.

Te invităm să vizitezi una dintre regiunile favorite ale romanticilor clasici, frecvent menționată în marile opere literare și nu numai – Țara Bascilor, Pais Basque cum este cunoscută în franceză, sau Eskadi Herral în dialectul spaniol basc. Îmbrațișată de peisaje mirifice, parfumată de aromele delicateselor culinare și iubită de milioane de turiști din intreaga lume… nu este o descriere desprinsa din povești, ci o destinație de vacantă ideală pentru care nu există grad de comparație.

De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată și plină de culoare. Se crede că în antichitate, țara lor ar fi fost populată de o rasă de giganți numită „jentillak”, care a trăit alături de localnici până la venirea lui Hristos. În acea perioadă ar fi dispărut giganții, iar legenda spune că ar fi supraviețuit doar unul dintre ei, pe nume Olentzero. Astăzi, Olentzero este un fel de simbol sau mascotă a țării, care apare sub formă de păpuși în procesiuni, case și uneori biserici.

Moment de savoare

Vinurile Rioja, unele dintre cele mai renumite, sunt vinuri ușor aromate cu un buchet excelent și se obțin din podgoriile ce se află în regiunile autonome La Rioja, Pais Basco și Navara. Dacă vizitezi aceste regiuni, vizitează podgoriile pentru o degustare de vinuri aromate.

Top atracții:

 1. Muzeul Guggenheim este o construcție modernă ce găzduiește expoziții de artă modernă și contemporană. Designul clădirii îi aparține canadianului Frank Genhry, aceasta fiind inaugurată pe 17 Octombrie 1997, de către regele Juan Carlos I al Spaniei. Aflată pe malul apei, structura modernă oglindește razele soarelui la apus și creează un spectacol colorat.
 2. Plaja Scoică (La Cocha Beach) din San Sebastian este renumită ca fiind cea mai frumoasă și mai exclusivistă plajă din Spania. Orașul San Sebastian este considerat unul dintre cele mai pitorești orașe, cu un cadru natural de excepție. La Concha mărginește micul orășel și îi sporește farmecul. Aici te poți bucura de apa limpede și nisipul fin, înotând la numai câțiva metri de ruine antice și monumente istorice.
 3. Catedrala Santa María de Vitoria este o superbă catedrală romano-catolică, cu o arhitectură în stil gotic, localizată în Vitoria-Gasteiz. Acesta a fost declarată monument cultural în din patrimoniul Spaniei în 1931. Cnstrucția acesteia a început în secolul al XIII-lea , fiind concepută inițial ca o biserică fortificată, cu rol important în sistemul de apărare al orașului.

ATRACTII

 • Bilbao

Bilbao este orașul modern al Țării Bascilor. Arhitecții au reușit să combine aici cultura tradițională bască și noua viziune modernă. Bilbao este inima Țării Bascilor, unul dintre cele mai cosmopolite orașe din zonă și cel mai mare din

această regiune. Printre noile proiecte din planul de dezvoltare al orașului se regăsește apreciatul Muzeu Gunggenheim proiectat de către arhitectul Frank Gehry. Astăzi, Bilbao este sofisticat și vibrant. Indiferent ce anume iți dorești, fie că e bucătăria savuroasă bască, cultura bască, o ieșire la shopping, viața de noapte sau arta,  aici le vei găsi pe toate.

 • Biarritz

La fel de strălucitor precum sugerează numele, acest orășel de coastă plin de stil și-a pornit aventura ca stațiune turistică începând cu sfarșitul secolului al XVIII-lea, când Napoleon III și soția sa de origine spaniolă, Eugenie, îl vizitau cu regularitate. De-a lungul țărmului dantelat se regăsesc mărci arhitecturale din epoca de aur a stațiunii și din perioadele „La belle epoque” și „art deco” care i-au urmat.

 • Burgos

Burgos a fost fondat în anul 884 și moștenirea sa istorică este imediat evidentă vizitatorilor. Este un oraș monumental, fermecator prin acea atmosferă medievală nord-castiliană.

 • Santander

Cu origini foarte vechi, orașul Santander s-a format în jurul golfului cu același nume, o locație ideală, protejată de vânturile puternice de pe coastă și de forța mării pe timp de iarnă. Cele mai timpurii dovezi ale așezării dovedesc o ocupație romană îndelungată, cu ocazionale incursiuni ale razboinicilor nordici, urmată de dezvoltarea portului mai întâi pentru pescarii locali, vânătorii de balene și ocazionalii pirați, ulterior transformându-se în oraș-port cu trafic naval mare dinspre Castilla către Lumea Noua. Din nefericire, un incediu a devastat orașul medieval din centru în 1941, distrugând mare parte dintre clădirile istorice care să amintească de trecutul bogat al orașului. Însă aceasta a fost și o ocazie de care locuitorii orașului au profitat pentru a se dezvolta, începând cu construirea reședinței de vară a monarhilor spanioli, comandată de regele Alfonso al XIII-lea la începutul secolului al XX-lea. Palacio de la Magdalena rămâne unul dintre principalele obiective de vizitat.

 • Guernica

Pablo Picasso a prezentat în tabloul cu același nume masacrul produs de aviația germană asupra nord –estului Spaniei. Lucrarea a fost multă vreme prezentă în sediul Națiunilor Unite de la New York, acum aflându-se la Madrid, în Centrul de Artă Reigna Sofia.

Excursii gratuite

 • Burgos – „Țărmul Castelelor”

Extraordinara catedrală gotică din Burgos este una dintre bijuteriile cele mai apreciate ale Spaniei în materie de arhitectură religioasă și domină orizontul orașului. Aceasta este inclusă în obiectivele protejate UNESCO World Heritage. La suprafață, conservatorul Burgos pare să dețină toate stereotipurile unui oraș spaniol din zona central-nordică, cu arhitectura tradițională din piatră gri, mâncăruri consistente și un climat al extremelor. Dar acest oraș își recompensează exploratorii cu un iz de legendă: sub maiestuasele spire ale catedralei se află unul dintre cei mai apreciați fii ai săi, El Cid.

 • Santander

Construit în jurul golfului Sandander (Bahia de Santander) și lângă golful Biscay, acest modern și popular oraș spaniol este locația unuia dintre cele mai aglomerate porturi. Însă cele care atrag atenția turiștilor, sunt frumoasele plaje din Santander, în special în eleganta stațiune El Sardinero, unde „Playa Primero de El Sardinero” este o plajă superbă, lată și cu nisip fin, care iși menține popularitatea fără efort.

Această excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE.

Nu ratați excursiile opționale

 • Bilbao- Guggenheim – Guernica

Capitala provinciei Vizcaya este situată la numai 14 km depărtare față de Oceanul Atlantic, în estuarul creat de râul Nervion; Bilbao este port, centru industrial, și unul dintre cele mai moderne orașe din Europa de Sud (în 2010 a primit un premiu celebru pentru urbanism). Facem un tur panoramic de-a lungul râului Nervion, vom admira podurile orașului – unul dintre acestea fiind construit de marele arhitect spaniol contemporan Santiago Calatrava – Universitatea Deusto, Primăria, cartierul cel mai vechi, numit “Las siete calles” – cele 7 străzi. Oprim apoi la Muzeul Guggenheim, un edificiu emblematic (ce a luat premiul Pritzker pentru arhitectură) – o sculptură gigantică din titan, calcar și cristal, situată în zona industrială, pe malul apei Nervion.

 • Vitoria, Rioja, Pamplona – „In vino veritas”

Vitoria, Capitala celei mai mari provincii basce (Alava) este sediul oficial al Parlamentului și al instituțiilor regiunii autonome basce Euskadi. Este așezat în inima unui podiș semănând mai degrabă cu Castilia decât cu colinele umede ale Coastei Cantabrice, în apropiere de două lacuri artificiale. În orașul vechi, în Plaza Virgen Blanca – centrul orașului – se pot admira casele nobiliare cu fațade împodobite cu blazoane, cu “miradores” (verande) și cu vitralii, biserica San Miguel, sub porticul căruia se află statuia protectoarei orașului, Maria Blanca. Vinurile Rioja, unele dintre cele mai renumite, sunt vinuri ușor aromate cu un buchet excelent și se obțin din podgoriile ce se află în regiunile autonome La Rioja, Pais Basco și Navara.

Excursia continuă cu marele oraș al Pirineilor spanioli, Pamplona, veche capitală a Regatului Navarei, care a păstrat aspectul unui vechi oraș fortificat. Sunt renumite coridele de San Fermino, care se desfășoară între 6-14 iulie, toată Spania urmărind cu emoție acest spectacol.

 • San Sebastian și Biarritz – “Pe plaja Regilor”

San Sebastian (în limba bască Donostia), cunoscut drept “Perla Cantabriei”, este așezat într-un golf în formă de scoică, străjuit de munți, are două plaje cu nisip fin, care formează o curbă aproape perfectă: Concha și Ondarreta. După o plimbare pe malul oceanului, vom urca pe muntele Igueldo, din apropiere, pentru o panoramă deosebită.

Biarritz se află la mai puțin de 25 km de granița cu Spania, pe malul Oceanului Atlantic, având o lungime de 4 km. Este o stațiune balneară din sudul Spaniei, foarte elegantă, care în vechime era locul de vacanță preferat  de nobili. Se spune că orașul ar fi fost dăruit de către Napoleon al III-lea, împărătesei Eugenia.  Stânca Fecioarei este una dintre emblemele orașului, o pasarelă lucrată în Atelierele Eiffel, ce leagă țărmul de stâncă. Cazinoul este construit în stil Art Deco și este situat aproape de plajă.

 • Oviedo, Gijon, Santillana del Mar – „Descoperind coasta Cantabrică”

Vizităm orașul Oviedo, centru religios, administrativ, universitar al principatului și capitală a regatului de Asturia în sec. al IX-lea – al X-lea. Casco Antigo, zona veche a orașului, este o zonă unde aroma trecutului și a istoriei vă îmbie să fotografiați unul dintre cele mai frumoase orașe asturiene. Merită să vizitați Catedrala San Salvador, Palacio de Valdecarzana, sediul pentru Audiencia Provincial, vechea universitate, fondată de inchizitorul general al Spaniei, Palacio Regional – Parlamentul, sau Palacio de Congressos, construit de arhitectul spaniol contemporan, Santiago Calatrava.

 • Valladolid – Palencia – „Capitalele regionale”

Facem o excursie în orașul Valladolid. Capitală a Castiliei y Leon, și, timp de cinci ani, capitala Spaniei – aici s-au căsătorit regii catolici, aici s-a nascut Filip II, cel care a transferat capitala la Madrid, și tot aici s-a născut Ana de Austria, viitoarea regină a Franței. Vizităm Muzeul național de sculptură policromatic iar plimbarea în oraș se completează cu Casa de Cervantes, rămasă aproape intactă cu ceea ce era la sfârșitul sec. al XVII-lea. Palencia, capitala provinciei cu același nume, așezată la 750 m altitudine, este unul dintre cele mai sustenabile și curate orașe din Spania. Cristo de Otero este o sculptură de mari dimensiuni, reprezentându-l pe Isus, una dintre cele mai mari din lume, așezată pe o colină din apropierea orașului.

Hotel Mar Comillas 4* (sau similar 4*)

 • Descriere

Hotel Mar se bucură de o locație excelentă în apropiere de plajă, precum și de camere cu facilități moderne și un design plăcut , pentru ca turiștii să se simtă în largul lor și sa nu le lipsească nimic pe perioada întregului sejur.  

 • Localizare

Hotel Mar este localizat în stațiunea Comillas, în apropiere de port, bucurându-se astfel de o superbă priveliște spre mare.  Cea mai apropiată plajă se află la numai 1 km de mers pe jos față de hotel. Hotelul se află într-o zonă liniștită, iar în apropiere se găsesc mai multe localuri și restaurante, precum și  serie de atracții ce merită vizitate, printre care: Monumentul Marchizului  de Comillas, Casa Ducelui de Almodovar del Rio,  vechea primărie a orașului și Puerta de los Pajaros (Poarta Păsărilor), proiectată de Gaudi în 1904.

 • Facilitățile hotelului

Micul dejun este servit în fiecare dimineață in stil continental. Hotelul dispune și de un bar ce servește băuturi răcoritoare și cafea. Suplimentar hotelul oferă și cameră de bagaje, room service, birou de turism, suită nupțială, recepție deschisă non-stop, facilități pentru organizarea de mese festive, precum și săli de conferință. Hotelul este dotat cu aparate de aer condiționat,  lift, seif și camere pentru nefumători.  În apropiere de hotel, turiștii pot găsi mai multe magazine, precum și localuri care servesc fructe de mare. La numai 3 km de hotel, există un teren de golf, unde turiștii pot face cursuri de golf.

În timpul liber, turiștii pot petrece timpul în camera de relaxare, sau făcând o plimbare în grădină.

 • Facilitățile camerelor

Camerele de la Hotel Mar sunt spațioase, cu lumină naturală și un design modern, decorate în culori vii, fiind dotate cu baie proprie, aer condiționat, TV cu ecran plat, mini-bar, telefon, Wi-Fi gratuit, uscător de păr, podele de lemn și articole de toaletă gratiute. Camerele se bucură de vedere la mare sau la grădină.

 

Condiţii de achiziţionare excursii opţionale

Preţurile şi programul excursiilor opţionale sunt informative. Preţurile pot suferi modificări în funcţie de selecţia obiectivelor turistice de vizitat sau de factori aleatorii care pot influenţa organizarea punctuală a excursiilor. Programul, durata şi vizitarea anumitor obiective pot fi influenţate de condiţii meteo, trafic, Sărbători legale, locale, regionale, festivaluri, concerte etc. Programul şi preţul final vor fi comunicate de ghid şi/sau însoţitorul de grup la momentul prezentării excursiilor.

Excursiile se organizează pentru grupuri de minim 20 de persoane. Este posibilă confirmarea şi pentru un număr mai mic de persoane dar cu plata unui supliment.

În caz de solicitare de anulare a participării la o excursie după achitarea ei, penalizarea este de 100%. Returnarea sumei achitate poate fi făcută doar în cazul în care anularea s-a făcut din motive medicale pentru care se prezintă documente justificative de la medic, dintr-o clinică din regiunea în care se călătoreşte, cu parafa acestuia.

Orice reclamaţie referitoare la excursiile opţionale trebuie făcută în destinaţie, pentru a fi soluţionată pe loc – aceste servicii sunt oferite de partenerii locali şi, în afară de excursiile oferite gratuit, nu fac obiectul pachetului turistic.

Aceste condiţii se completează cu condiţiile speciale de achiziţionare prevăzute în program pentru posesorii de Senior Voyage Club Card.

 

Preţuri informative excursii opţionale

Bilbao – Gugenheim – Barakaldo 50 
Vitoria – Pamplona 65 
Valladolid – Palencia 65 
Oviedo – Gijon – Santillana del Mar 55 
San Sebastian – Biarritz 60 €

 

 

Salut! Noi suntem Ariel Holiday, o echipa tanara si ambitioasa care te ajuta in alegerea celor mai bune vacante. Daca esti in cautarea unei destinatii de vis pentru a-ti petrece concediul, ai ajuns unde trebuie..de aici incepe vacanta ta perfecta!

arielholiday

Ariel Holiday - licenta de turism

Ariel Holiday - Polita de asigurare